nieuws


Lieve wijnvrienden,

Heb je al Bubbles in huis om te proosten op het Nieuwe Jaar?

Neen? Dan kun je bij mij terecht voor de overheerlijke, voor velen van jullie al bekende Crémant uit de Elzas van Domaine Muré. Spatzuiver en droog (Brut)! Gemaakt volgens de Methode traditionelle, dus net zoals échte Champagne wordt gemaakt: eerst 12 maanden op het vat gerijpt en dan nog eens 12 maanden op de fles gerijpt. De stokken zijn 30 jaar oud! En daarnaast dit jaar ook weer de Grand Millésime!

De Crémant D'Alsace Prestige bestaat uit vijf verschillende druiven: Pinot Gris (25%), Pinot Blanc (25%), Pinot Auxerrois (25%), Riesling (20% en Pinot Noir (5%). Heerlijk zuiver, elegant zuur en een mooie mousse. Geschikt als aperitief maar ook een prima begeleider bij schelpdieren of visgerechten.

De Crémant D'Alsace Grand Millésime 2013 bestaat uit Chardonnay (50%) en Riesling (50%). De gemiddelde leeftijd van de stokken is 25 jaar. Deze wijn is gefermenteerd in 228 liter barrels. In 2014 gebotteld voor de 2e fermentatie. Twee jaar gerijpt. De wijn is biologisch én biodynamisch. Geschikt als aperitief maar door zijn complexiteit een uitstekende begeleider van de maaltijd bij schelpdieren, visgerechten en zelfs wit vlees.

  • Muré Crémant D'Alsace Cuvée Prestige (0,375 l): Omdat de flessen van 0,75 l op zijn bied ik 2 flesjes aan voor slechts € 15,95 !! (Misschien ook wel handig nu we in kleine gezelschappen bij elkaar zijn)
  • Muré Crémant D'Alsace Grand Millésime 2013 (0,75 l): 1 fles 35,50 nu vanaf 2 flessen 29,50 per fles

(Mag ook gecombineerd...)

Ik kan ze deze week langs brengen in Amsterdam op fietsafstand. Ook op te halen op de Nieuwe Uilenburgerstraat 3 U te Amsterdam. Of te versturen via DPD. Bel of mail even: contact Zie ook: europa

Alvast een vooral gezond en fijn 2021 gewenst!

Groet, Erica