nieuws


Lieve wijnvrienden,


Heb je al Bubbles in huis voor de Feestdagen en om te proosten op het Nieuwe Jaar?

Neen? Dan kun je bij mij terecht voor de overheerlijke, voor velen van jullie al bekende Crémants uit de Elzas van Domaine Muré. Spatzuiver en droog (Brut)! Gemaakt volgens de Methode traditionelle, dus net zoals échte Champagne wordt gemaakt: eerst 12 maanden op het vat gerijpt en dan nog eens 12 maanden op de fles gerijpt. 

De  Crémant D'Alsace Brut bestaat uit vijf verschillende druiven: Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, Riesling Pinot Gris en Pinot Noir. De stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud! De wijn is organic.

De Crémant D'Alsace Prestige bestaat uit vijf verschillende druiven: Pinot Blanc, Pinot Auxerrois, Riesling, Pinot Noir en Chardonnay. De stokken zijn gemiddeld 25 jaar oud! Heerlijk zuiver, elegant zuur en een mooie mousse. Geschikt als aperitief maar ook een prima begeleider bij schelpdieren of visgerechten. De wijn is organic.

De Crémant D'Alsace Grand Millésime 2015 (Extra Brut) bestaat uit Chardonnay (50%) en Riesling (50%). De gemiddelde leeftijd van de stokken is 25 jaar. Deze wijn is gefermenteerd in 228 liter barrels. In 2016 gebotteld voor de 2e fermentatie. Twee jaar gerijpt. De wijn is biologisch én biodynamisch. Geschikt als aperitief maar door zijn complexiteit een uitstekende begeleider van de maaltijd bij schelpdieren, visgerechten en zelfs wit vlees.

  • Uiteraard kun je ook witte en rode wijnen bestellen voor de Kerstdagen en Oud & Nieuw. Kijk even op: Webshop

Ik kan ze deze of volgende week langs brengen in Amsterdam op fietsafstand. Ook op te halen op de Nieuwe Uilenburgerstraat 3 U te Amsterdam. Of te versturen via DPD. Bel of mail even: contact

Alvast een vooral gezond en fijn 2023 gewenst!

Groet, Erica